10 Redenen waarom mkb-bedrijven kiezen voor Power BI

De wereld van bedrijfsrapportages verandert snel, en het Midden- en Kleinbedrijf (mkb) is daarin geen uitzondering. Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan realtime inzicht in hun cijfers, willen processen automatiseren en sneller rapporteren. Voor veel mkb-bedrijven is Excel niet langer voldoende en is de overstap naar Power BI een logische keuze.

Power BI biedt een breed scala aan mogelijkheden die verder gaan dan traditionele rapportagetools. In deze blog bespreken we de 10 belangrijkste redenen waarom mkb-bedrijven kiezen voor Power BI als hun belangrijkste tool voor financiële rapportages en data-analyse.

1. Realtime inzicht in cijfers

De mogelijkheid om realtime inzicht te krijgen in je financiële situatie is van onschatbare waarde. Power BI ververst gegevens automatisch, zodat je altijd beschikt over actuele informatie. Dit stelt bedrijven in staat om sneller in te spelen op veranderingen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dit is vooral handig voor bedrijven die afhankelijk zijn van snelle financiële inzichten, zoals bij het beheren van cashflow of het evalueren van de prestaties van meerdere vestigingen.

Met Power BI krijg je realtime inzicht in je financiële cijfers, waardoor je niet langer afhankelijk bent van verouderde rapportages. ​

2. Automatisering van rapportages

Met Power BI kunnen handmatige rapportageprocessen worden geautomatiseerd. Dit bespaart tijd en minimaliseert het risico op fouten. Door te automatiseren, kun je periodieke rapportages instellen die automatisch worden gegenereerd en gedeeld met het team. Dit betekent dat je nooit meer handmatig gegevens hoeft te verwerken, wat veel tijd en middelen bespaart voor financiële teams die te maken hebben met maandelijkse of wekelijkse rapportages.

3. Gebruiksvriendelijke dashboards

Met Power BI dashboards krijg je toegang tot gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke rapportages, ideaal voor snelle analyses. Deze maken het eenvoudig om data in een oogopslag te analyseren, zelfs voor teamleden zonder technische achtergrond. De dashboards kunnen volledig worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Dankzij de visuele weergave van complexe gegevens kunnen beslissers snel trends opmerken, problemen identificeren en tijdig ingrijpen waar nodig.

Een voorbeeld van een financiële rapportage in Power BI
Een voorbeeld van een financiële rapportage in Power BI

4. Integratie met andere systemen

Power BI integreert naadloos met boekhoudsoftware zoals Twinfield, Exact Online en AFAS. Hierdoor kun je eenvoudig gegevens uit meerdere systemen combineren in één overzichtelijk dashboard. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten die ontstaan door het handmatig samenvoegen van data. Of het nu gaat om financiële data, verkoopcijfers of operationele gegevens, Power BI biedt een centrale plek om al je bedrijfskritische informatie te bekijken en te analyseren.

5. Kostenbesparing door efficiëntere processen

Bedrijven die Power BI implementeren, merken vaak een aanzienlijke kostenbesparing. Door automatisering en realtime inzichten kunnen processen efficiënter verlopen, wat leidt tot lagere operationele kosten. Daarnaast kunnen bedrijven sneller inspelen op problemen, waardoor verspilling wordt voorkomen. Door verbeterde data-analyse en visualisaties kunnen bedrijven betere beslissingen nemen, waardoor ze geld besparen en tegelijkertijd hun processen optimaliseren.

6. Boekhoudsoftware geeft vaak niet de gewenste rapportages

Veel bedrijven merken dat hun standaard boekhoudsoftware, zoals Twinfield, niet altijd de gewenste diepgang biedt in rapportages. Zo krijg je eenvoudig gegevens vanuit Twinfield in Power BI, wat je in staat stelt om de beperkingen van de software te overbruggen. Door bijvoorbeeld Twinfield te koppelen aan Power BI, krijg je toegang tot flexibele en diepgaande rapportages die verder gaan dan de standaard mogelijkheden van het boekhoudpakket. Dit maakt het makkelijker om complexe financiële analyses te maken en betere, datagedreven beslissingen te nemen.

Door data uit systemen zoals Twinfield te koppelen aan Power BI, krijg je eindelijk de flexibiliteit en diepgang die nodig is voor strategische besluitvorming. ​

7. Verbeterde samenwerking binnen teams

Met Power BI kunnen meerdere teamleden tegelijkertijd werken met dezelfde rapportages, wat zorgt voor betere samenwerking. Doordat iedereen met dezelfde gegevens werkt, worden fouten door verschillende versies van documenten voorkomen en blijft de datakwaliteit hoog. Daarnaast kun je specifieke rechten toekennen aan verschillende teamleden, zodat zij alleen toegang hebben tot de rapporten die voor hen relevant zijn. Dit maakt de samenwerking niet alleen efficiënter, maar ook veiliger.

8. Minder afhankelijkheid van Excel

Hoewel Excel jarenlang de standaard was voor financiële rapportages, beginnen steeds meer bedrijven de beperkingen ervan in te zien. Power BI biedt een krachtig alternatief dat beter omgaat met grote datasets en geautomatiseerde rapportages. Het biedt ook geavanceerdere visualisaties, wat het voor bedrijven eenvoudiger maakt om data te analyseren en te delen. Dit bespaart tijd en minimaliseert het risico op menselijke fouten, die vaak voorkomen bij handmatige invoer in Excel.

Power BI groeit moeiteloos mee met je bedrijf, ongeacht het aantal vestigingen of systemen dat je gebruikt. ​

9. Schaalbaarheid voor groeiende bedrijven

Power BI groeit moeiteloos mee met je bedrijf. Of je nu een kleine onderneming bent of meerdere vestigingen hebt, Power BI kan eenvoudig worden aangepast aan je bedrijfsbehoeften. Hierdoor is het een duurzame oplossing voor bedrijven die willen blijven groeien zonder nieuwe software te hoeven implementeren. De schaalbaarheid maakt Power BI ideaal voor bedrijven die niet alleen nu, maar ook in de toekomst willen blijven profiteren van datagedreven inzichten.

10. Eenvoudig delen van rapportages

Met Power BI kun je rapportages eenvoudig delen met collega's, klanten of andere belanghebbenden. Door de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om rechten toe te wijzen, kunnen gebruikers de rapporten bekijken die voor hen relevant zijn. Dit maakt Power BI een ideale tool voor bedrijven die rapportages snel en veilig willen delen. Bovendien kunnen rapportages automatisch worden gedeeld, waardoor teamleden altijd toegang hebben tot de meest recente data.

Conclusie

Power BI biedt MKB-bedrijven een krachtig alternatief voor traditionele rapportagetools zoals Excel. De mogelijkheid om realtime inzichten te krijgen, processen te automatiseren en rapportages eenvoudig te delen, maakt Power BI een logische keuze voor bedrijven die hun efficiëntie willen verhogen en datagedreven beslissingen willen nemen.

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden van Power BI voor jouw bedrijf verkennen? ​

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het optimaliseren van je financiële processen.

Menu