5 Redenen waarom bedrijven met meerdere vestigingen kiezen voor Power BI

Bedrijven met meerdere vestigingen staan voor unieke uitdagingen. Of het nu gaat om het consolideren van financiële gegevens, het vergelijken van de prestaties van verschillende vestigingen, of het verkrijgen van realtime inzichten in sales en voorraad, er is behoefte aan een oplossing die complexe data overzichtelijk maakt.

Power BI biedt bedrijven de mogelijkheid om al deze uitdagingen aan te gaan. Het platform stelt bedrijven in staat om data uit verschillende systemen en vestigingen samen te brengen in één overzichtelijk dashboard, waardoor betere en snellere beslissingen mogelijk zijn.

In deze blog bespreken we de vijf belangrijkste redenen waarom bedrijven met meerdere vestigingen kiezen voor Power BI.

1. Consolidatie van financiële gegevens

Voor bedrijven met meerdere vestigingen is het consolideren van financiële gegevens vaak een tijdrovende en foutgevoelige taak. Met verschillende financiële systemen of boekhoudmethoden kan het moeilijk zijn om een volledig overzicht te krijgen van de financiële prestaties van het gehele bedrijf.

Met Power BI kun je deze gegevens eenvoudig consolideren, ongeacht het aantal systemen of vestigingen. Het platform haalt automatisch data uit verschillende bronnen, zoals je boekhoudsystemen en ERP-software, en brengt deze samen in één uniform overzicht. Zo kun je bijvoorbeeld consolidatie in Exact Online realiseren, wat het mogelijk maakt om snel te schakelen en realtime financiële rapportages op te stellen.

2. Vergelijken van prestaties tussen vestigingen

Een van de grootste voordelen van Power BI is de mogelijkheid om de prestaties van verschillende vestigingen met elkaar te vergelijken. Met een Power BI dashboard voor sales kun je eenvoudig zien welke vestigingen beter presteren en welke achterblijven. Door data zoals omzet, marges en klanttevredenheid te analyseren, kun je snel ontdekken waar verbeteringen nodig zijn.

Bijvoorbeeld, stel dat vestiging A een hogere omzet draait dan vestiging B, maar dat vestiging B een betere marge heeft. Met een Power BI dashboard sales kun je deze inzichten combineren en bepalen welke factoren bijdragen aan de betere prestaties van elke vestiging.

3. Realtime inzicht in sales en voorraad

Voor bedrijven met meerdere vestigingen is het belangrijk om realtime inzicht te hebben in zowel sales als voorraadniveaus. Met Power BI kun je deze informatie direct beschikbaar maken voor iedereen binnen het bedrijf. Het sales dashboard in Power BI geeft je een duidelijk overzicht van de verkoopprestaties per vestiging, per product of per regio.

Realtime inzicht betekent dat je sneller kunt reageren op problemen zoals lage voorraadniveaus in een bepaalde vestiging of onverwachte stijgingen in de vraag naar een product. Dit helpt je om beter te plannen en je voorraden efficiënter te beheren.

4. Automatisering van rapportages

Een van de grootste voordelen van Power BI is de mogelijkheid om rapportages te automatiseren. In plaats van handmatig rapporten op te stellen voor elke vestiging, kun je met Power BI geautomatiseerde dashboards maken die dagelijks, wekelijks of maandelijks worden bijgewerkt.

Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest actuele data, zonder dat je afhankelijk bent van handmatige processen. Dit zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor meer nauwkeurigheid in je rapportages.

5. Centralisatie van data uit verschillende systemen

Bedrijven met meerdere vestigingen maken vaak gebruik van verschillende systemen voor hun operationele en financiële processen. Dit kan het moeilijk maken om een volledig beeld te krijgen van de prestaties van het gehele bedrijf. Power BI lost dit probleem op door data uit verschillende systemen te centraliseren.

Of je nu data haalt uit je CRM, ERP, boekhoudsysteem of andere software, Power BI brengt alles samen in één overzichtelijk dashboard. Dit maakt het mogelijk om data uit verschillende vestigingen en systemen te combineren en te analyseren in één uniforme omgeving.

Voorbeelden van Power BI dashboards:

Bij Intigo hebben we verschillende Power BI dashboards ontwikkeld die specifiek gericht zijn op bedrijven met meerdere vestigingen. Zo hebben we een Power BI sales dashboard ontwikkeld dat bedrijven helpt om realtime verkoopcijfers te monitoren en vestigingen met elkaar te vergelijken. Daarnaast bieden we dashboards die inzicht geven in voorraadbeheer, financiële consolidatie en klanttevredenheid.

Een goed voorbeeld hiervan is een klant die meerdere retailvestigingen heeft en onze Power BI marketing dashboard gebruikt om de prestaties van elk filiaal in realtime te monitoren. Hierdoor kunnen ze sneller bijsturen wanneer bepaalde vestigingen achterblijven op hun doelstellingen, of wanneer een specifieke regio goed presteert.

Conclusie

Power BI biedt bedrijven met meerdere vestigingen de tools die ze nodig hebben om hun data te centraliseren, prestaties te vergelijken en realtime inzichten te verkrijgen. Of het nu gaat om het consolideren van financiële gegevens of het volgen van salesprestaties, Power BI maakt het mogelijk om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en efficiënter te werken.

Wil je weten hoe Power BI jouw bedrijf kan helpen met het beheren van meerdere vestigingen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo en ontdek de mogelijkheden van onze op maat gemaakte dashboards.

Menu